Obiective și realizări

Pentru realizarea unei construcții noi, a unui proiect novativ este   nevoie de o elaborată acțiune  de cercetare, de realizare a unui model experimental, de testare în situ și de construire a unui model pilot. Este o lucrare de durată, consumatoare de resurse, de manoperă, de finanțe, ce implică  dedicare. Asta a realizat echipa noastră în timp  de 5 ani. Obiectivele au fost realizate în cadrul unui model pilot de dimensiuni reduse datorită resurselor financiare proprii limitate dar în măsură suficientă pentru ca fapticul să valideze teoreicul.

Iată o prezentare comparativă între ilustrarea unei ferme etalon la un nivel optim de activitate economică  și stadiul construcției noastre experimentale.

Obiective și Realizări

Obiective și Realizări

La acest stadiu al lucrării urmează o etapă, obiectiv necesară, de finalizare a primei ferme și  implementarea celei de a doua, pornind cu toate condițiile financiar materiale la nivel optim astfel încât obiectivele propuse pentru întraga obștime să fie atinse.

Obiective Majore

  •    Construcția,  implementarea și managementul unui parc agricol, a unui incubator de afaceri în mediul rural din zona de deal munte, prin intermediul unui proiect pilot. Crearea unei structuri economico-sociale private și asociative care să asigure condițiile derulării de activități agricole și conexe, rentabile  și   profitabile.

 

  •   Realizarea asocierii partenerilor reprezentând mai multe categorii de actori economici rurali pe baza interesului privat, liber exprimat și consensual.

 

  •   Constituirea , în sistem de franciză, de unități de producție UP în ferme familiale cu nouă module integrate, unde proprietarul devine antreprenor iar munca la fermă poate fi prestată;  fie de acesta  cu familia sa , fie împreună cu angajați externi, fie numai cu angajați externi.

Obiective majore cu un orizont de patru ani

  •     Obștimea, entitate economico - socială fără personalitate juridică rezultată în urma asocierii în participațiune între partenerii mici proprietari de ferme  familiale, ca unități de producție (UP) și un SRL  partener principal,  ca reprezentant al asocierii.

 

  •     Obștimea, construcție privată, consensual asociativă, profitabilă, căreia  i se asociază o unitate de prelucrare procesare (UPP). Rolul acesteia este de a crește valoarea produsele primare de la fermă prin adaos de plus valoare.

 

  •     Obștimea, formă și instrument de valorificare superioară a rezultatelor activităților agricole din micile ferme familiale, prin promovarea unui marketing relațional, participativ, pe o piață a clienților parteneri fidelizați. Obiectiv realizabil  prin  asocierea unitatății de primire comenzi, trasport și livrare (UTL).

Asociere in participație

Asociere in participație

Implică-te Acum! - mai târziu va fi prea târziu!

Alătură-te și tu Obștimii Moșneni! Fă-ți parte la viitorul comunității sătești de la deal munte, aici “La țara ta”!

CONTACT

  • dummy Valea Lunga-Gorgota, Dâmbovița, Romania

  • dummy 0722.229.951 / 0736.194.912

  • dummyobstimea.mosneni@gmail.com