Obiective economico-financiare

Întrebarea nr 1  - Care sunt estimările privind performanțele financiare ale unei ferme familiale de mici dimensiuni cu nouă module interconectate în condiții optime de funcționare?

Răspuns: Performanțele optime sunt atinse începând cu anul 5 de funcționare datorită necesarului obiectiv de timp pentru maturitatea productivă a unei părți din materialul biologic (ex pomi fructiferi, maturitatea la cegă, animale de fermă  etc). Ferma asigură din primul an de activitate acoperirea cheltuielilor de funcționare și a cheltuielilor salariale pentru 2,5 salarii (la nivelul salariului mediu pe economie) cât și acoperirea regiilor estimându-se un profit minimal. Performanțele economico-financiare ajung la nivelul optim începînd cu anul 5.

Întrebarea nr 2 – Care sunt estimările economice pentru celelalte două unități partenere cu fermele în cadrul obștimii.

Răspuns - Unitatea de prelucrare procesare și cea de primire comenzi transport și livrare sunt unități a căror randament economic depinde de numărul de ferme francizate partenere astfel că acestea devin profitabile de la un număr de minim trei ferme partenere și au randament optim într-un parteneriat cu 10 -15 ferme. Aceste unități cel puțin în perioada de inceput până la intrarea a peste 3 ferme în asociere vor opera pe piața furnizoare a intregii comunități rurale zonale. Ele sunt aportate investițional  de partenerul principal al obștimii.

Ferma familială de mici dimensiuni  este o afacere de risc mediu cu o viteză medie  de recirculare a capitalului investit destinată antreprenoriatului familial. Este o afacere independentă și în mare parte autonomă ce poate aduce în gospodăria proprietarului venituri cumulate atractive  la nivelul clasei mijlocii europene.

Condiție exclusivă de succes: Asigurarea din start a capitalului investițional și a capitalului circulant pentru primele 6-8 luni.

Traseu Produse

Traseu Produse

Ferma cu nouă module

Ferma cu nouă module

Implică-te Acum! - mai târziu va fi prea târziu!

Alătură-te și tu Obștimii Moșneni! Fă-ți parte la viitorul comunității sătești de la deal munte, aici “La țara ta”!

CONTACT

  • dummy Valea Lunga-Gorgota, Dâmbovița, Romania

  • dummy 0722.229.951 / 0736.194.912

  • dummyobstimea.mosneni@gmail.com