Echipa si Partenerii

Cunoaste Echipa

Două familii hotărâte!
Două familii unite!
Două familii unite în ideea de a concepe, proiecta și realiza o lucrare model, un proiect pilot, o soluție pentru agricultura viitorului în mica fermă familială.
Familia Bratu
Familia Bratu
Localnici, proprietari ai unei frumoase ferme familiale de mici dimensiuni, care însă își câștigau existența ca angajați în oraș.
Familia Grecu
Familia Grecu
Bucureșteni, deveniți localnici prin achiziția unei case și a unui teren de mici dimensiuni.

Echipa

Echipa

Horia Grecu
Horia Grecu
De 20 de ani de când am devenit fiu adoptiv al satului sunt preocupat de ideea reabilitării unei ferme familiale de mici dimensiuni în variantă a zilelor noastre. Toate estimările evaluările și simulările privind capacitatea economică a unei asemenea ferme dotată cu tehnologii și biotehnologii ale secolului XXI și condusă pe principiile antreprenoriatului privat indicau că aceasta poate asigura existența unei familii rurale mai mult decât decent. Atât de convins am fost de această idee încât de acum cinci ani am ieșit la pensie anticipat și mi-am dedicat toate resursele intelectuale și fizice, toate disponibilitățile financiare acumulate dea lungul timpului în scopul transformării în realitate a modelului teoretic simulat. Am convenit cu familia Bratu o asociere prin intermediul căreia am pornit la construcția primei ferme pe terenurile lor și astfel și-a început istoria Obștimea noastră.
Sile Bratu
Sile Bratu
Atât de convins am fost de această idee și atât de mult îmi doresc punerea ei în fapt încât de acum patru ani am renunțat la activitatea profesională și m-am dedicat construcției acestei prime ferme a Obștimii pe terenurile deținute în proprietate . Toată disponibilitatea mea intelectuală și puterea de muncă le-am mobilizat aici.
În toată această periodă de când am pornit Obștimea și ferma familială am beneficiat și beneficiem de suportul și susținerea familiilor noastre, a prietenilor și apropiaților. Aceasta este echipa extinsă pe care ne bazăm și mulți dintre ei ne vor deveni parteneri.
Elvira Grecu
Elvira Grecu
Deși am plecat de copil din mediul rural și îmi place viața de oraș nu am uitat despre traiul într-o fostă gospodărie familiala si doresc atât de mult realizarea acestui model de fermă familială a viitorului încât am renunțat la tihna vieții de pensionar și fac tot ce pot penru realizarea Obștimi.
Angela Bratu
Angela Bratu
Am rămas în activitatea profesională pentru a asigura un venit în familie pe perioada construcției fermei dar tot timpul liber îl dedic realizării acestei lucrări care vreau să devină pentru noi o sursă reală de venit și un model replicabil pentru alți membri ai comunității noastre rurale.
Marian Bratu
Marian Bratu
Am crescut și m-am format fizic și intelectual aici, în spiritul dedicării pentru muncă și corectitudine. Am fost convins de aspirațiile părinților privind o nouă fermă familială și am optat pentru facultatea de ingineria mediului unde am graduat și masteratul și pun umărul și mintea la lucrarea noastră.

Referințe echipă

Noi, această echipă, nu sunten la prima ispravă. Ne-am format cu ocazia unui alt proiect de  anvergură și care a devenit una din referințele noastre.

Este vorba de un proiect din Planul Național de Cercetare Dezvoltare la nivelul anilor 2004-2010 la care am participat în consorțiu cu institute de cercetare.  Implementarea a fost realizată la una din școlile din Valea Lungă.  La acea vreme (2006) a fost primul  astfel de proiect de concepție high teck. Era vorba de o Micro stație de epurare a apelor menajere uzate integrată cu grup sanitar modern.

Microstația

Microstația

Implică-te Acum! - mai târziu va fi prea târziu!

Alătură-te și tu Obștimii Moșneni! Fă-ți parte la viitorul comunității sătești de la deal munte, aici “La țara ta”!

CONTACT

  • dummy Valea Lunga-Gorgota, Dâmbovița, Romania

  • dummy 0722.229.951 / 0736.194.912

  • dummyobstimea.mosneni@gmail.com